Mesleki Denetim Başvuru

Mimari Hizmet Bedeli

Mevzuat

Tescilli Bürolar

Kariyer

Yarışmalar

Anlaşmalı Kurumlar

SMGM

Sıkça Sorulan Sorular

Mimarlar odası hakkında merak edilen sorulardan bazıları

Mesleki Denetim, Mimarlar Odası'na kayıtlı tüm mimarların TMMOB Mimarlar Odası Serbest Mimarlık Hizmetlerini Uygulama, Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği uyarınca, tüm serbest mimarlık hizmetlerini ilgili belgelerle birlikte Mimarlar Odası Mesleki Denetim birimine sunması, onaylatması ve kayıt altına alması anlamına gelir.

Mesleki Denetim, TMMOB Mimarlar Odası Serbest Mimarlık Hizmetlerini Uygulama, Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği'ne göre her mimarın sorumluluğudur. Bu sorumluluk, ilgili idarenin, inşaat ve kullanma izni veren mercilerin Mimarlar Odası mesleki denetimini istememesi durumunda da ortadan kalkmaz.

Yapı Tanıtım Formunun projeye uygun olarak doldurulması, (Yapı tanıtım formunu indirmek için tıklayınız.) Projenin kayıt altına alınabilmesi için gerekli evraklar, Tapu, İmar durumu, Aplikasyon Krokisi, Plankote, Mimari Proje (2007 ve öncesi .dwg formatında), Mimari proje(dwg), Belgeler(Taranarak) ve Yapı Tanırım Formu(excel) dijital olarak denetim@komimod.org adresine e-posta yoluyla odaya ulaştırılarak başvuru yapılması,

TMMOB Mimarlar Odası Serbest Mimarlık Hizmetlerini Uygulama, Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği'ne göre eksiksiz başvuru sonrası işlemin maksimum 15 gün içinde sonuçlandırılması gerekmektedir. Şube çalışmaları kapsamında Mesleki Denetim işleminin 3 iş günü içinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir.
Image
Image
Image
Image